A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2010.08.06. 12:35 Regénytár

Magán nyugi

Régóta sejtem, hogy a magánnyugdíjpénztárak körül nincs minden rendben, de most, miután elolvastam a velük kapcsolatos tán legbizarrabb hírt, ami a galaktikánkban napvilágot látott, a sejtésem bizonyossággá érlelődött. Nem egy távoli, egzotikus országban, hanem sokra hivatott, szép hazánkban történt az alábbi eset: egy magánnyugdíjpénztár ingyenes állástanfolyamot hirdetett, mert ügynöki munkára keresett aspiránsokat. Egyik tanfeladatként olyan átlépési nyilatkozatot kellett kitölteni, amelyben a jelentkezők a valódi adataikkal szerepeltek. A tanóra végén a cég képviselői közölték a néppel, hogy ipi apacs, az átlépés megtörtént, és ez nem gyakorlat.

Állítólag a PSZÁF már nyomozgat az ügyben, és ha a hosszú és bonyodalmas procedúra végén kiderül, hogy ez a svindli megsértett valamilyen törvényt, olyan pár százezer forintos bírságot fognak kiszabni, hogy csak úgy csattan. Túllépve azon a kínálkozó párhuzamon, hogy  Kínában az ilyesmiért gondolkodás nélkül kötél járna, csak azt tudom mondani, ezek után végképp nem kérek a magánnyugdíjpénztárakból, sőt, ahogy az állam huzakodik a nyugdíjkorhatárral, úgy vagyok vele, a leendő nyugdíjamat is dugják föl maguknak, tövig. Amit eddig befizettem, azt egy összegben kérem vissza, és majd én, a magam szerény eszközevel megoldom az egyelőre még hipotetikus nyugellátásomat. Azt momentán nem tudom, mibe fogom fektetni ezt a temérdek pénzt, de úgy tűnik, minden megoldás jobb, mintha ezeknek a karvalyoknak a körmei közt maradna.
 
Ha tehetném, még egy mozgalmat is elindítanék azzal a felkiáltással, hogy ne legyen nyugdíj! Ami most van, az úgyis csak bohóckodás, az pedig a megalázással vegyített röhej, hogy az üres nyugdíjalapot a korhatár kitolásával próbálják semlegesíteni. A vége egy olyan törvény lesz, ami kimondja: csak a matuzsálemi kort megélteknek jár az állami apanázs, de nekik is csak minimál szinten, tizenharmadik havi nélkül.
 
Sokkal tisztességesebb lenne, ha végre kiállna elénk valaki, és kimondaná, hogy emberek, sajnos ez a régi, szocialista csökevény, ami nyugdíj néven vonult be a köztudatba, egyszer s mindenkorra kipurcant. Találja fel mindenki magát, ahogy tudja. A befizetett járulék direkt erre a célra kibocsátott államkötvényekben teljes összegben fölvehető, úgyhogy hajrá és sok szerencsét!
 
Lehet, hogy ezzel még inkább fokozódna a káosz, de tény, hogy eltűnne a pártok legmegcélozhatóbb szavazórétege. És ezzel új korszak kezdődne a modern kori magyar történelemben: nyakunkba szakadna a korlátlan őszinteség.
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr312203353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.08.06. 18:49:30

na! Azért nem annyira jó ötlet ez fiatalság! Tudod, a ma nyugdíj előtt állók igen szép tömege egész életében fizette a nyugdíjjárulékot a kb.20-30 éve nyugdíjban levőknek (persze közben elhalálozottaknak és a frissen nyugdíjba kerülőknek)- csekélyke bérét is jól meghúzva. Ők ma nem tudják, hogy ki fogja nekik (ha megélik egyáltalán) az ő nyugdíjukat előteremteni, hiszen a mai fiatalok közül már szinte mindenki magánnyugdíjp.-ba utalja magának a járulékot - persze a lehető legkevesebbről lemondva, mert nehogy már ne ma élje fel! és közben hőbörög, hogy de sok a nyugger! Pedig ő nem is nekik fizet, hanem a tőzsdéken játszadozó pénztárakra bízza a jövőjét. Azt azért erősen figyelik, hogy a mai nyugdíjas egy valaha jól működő rendszernek köszönhetően ellátott (nem döglik éhen), a fiatalság meg nem lesz ellátva senki által. Ha valaki itt nagyot szív, az bizony a mostani ötvenes, hatvanas korosztály, aki eltartja a mostani nyugdíjasokat, viszont senkire nem számíthat ha nyugdíjba megy.... majd teli pofábal fogjátok üvölteni nekik, hogy miért nem ÖNGONDOSKODOTT? ... hát ezért ba'meg! Mert fizeti a jelenlegit és nem marad a béréből falnivalóra sem, nemhogy félretenni az öregkorára. Szóval, egyetértek: rohadt nagy gubancnak nézünk elébe, Ti is és Mi is. A különbség az, hogy mi (nyugdíj előtt álló vénségek)egész életünkben eltartottuk az öregeket (nyugdíjjárulékunkból fizetik őket), addig ti senkit nem tartottatok el, de magatokról sem gondoskodtok előre, hanem odaadjátok a szerencsejátékos befektetőknek, akik jól meglépnek a nagy pénzekkel...
süti beállítások módosítása