A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2011.03.28. 15:57 Regénytár

A tehenek és a téli időszámítás

Oroszország eltörölte a téli időszámítást, mert ez az óraátállítási hercehurca stresszeli a teheneket. Medvegyev elnök hivatalos indoklásában - egyéb, lényegtelen kitételek mellett - ez a fontos érv is helyet kapott, és bár tudom, hogy ez a dolog sokaknak csal majd mosolyt az arcára, a helyzet korántsem ennyire felhőtlen.

Most akár azzal is folytathatnám, hogy az óraátállítás engemet is cudarul stresszel, és aki azt mondja, hogy őt bizony nem, nagyobbat hazudik, mint egy pártpolitikus nekifutásból.  Ez az egy óra visszapergetés olyan, mintha az ember lelkébe nyúlnának bele valami rideg, terminátorkézzel és úgy összeszorítanák, hogy szinte sajogna. Egy óra elvétele, kisajátítása, takarékba helyezése felér egy rendkívüli és meghatalmazott adóval, mert azt ugyebár fölösleges magyaráznom, hogy az idő pénz. Nagyon csodálkozom, hogy mindez idáig senkinek nem jutott eszébe az, hogy az alatt az egy óra alatt, amíg a visszaállítás során három órából kettő óra lesz, tökéletes bűntényt lehetne elkövetni. Mivel ez az idő nem létezik, nem is lehet számon kérni a benne történteket.
 
Jellemző, hogy én is csak akkor gondolok ilyesmire, amikor már úgy-ahogy helyreállt az időszámításom, de itt most nem énrólam van szó, és nem is a tökéletes bűntényről, még kevésbé pedig arról, hogy ez az óraátállítás hasznos-e vagy csak ártalmas. Úgy emlékszem, annak idején azért vezették be, mert ezzel az ügymenettel rengeteg villanyáramot lehetett spórolni, de ez még abban az időben volt, amikor a jónép esténként csöndesen, visszahúzódva élte az életét, nem pedig a fényárban úszó városok tömkelegében szinte fejest ugrálva a mondén életbe, mint manapság. Jelen pillanatban mindez mellékes, mert kiderült, hogy ez az időutazásosdi a teheneknek is az idegeikre mászik, és innentől az egész hercehurca túlnő az emberi tevékenység hatósugarán.
 
A globális felmelegedésről van szó. Régebben olvastam egy cikket, hogy a föld marhaállománya a maga módján jóval felelősebb az éghajlatváltozásért, mint mi, autókat, gyárakat pöfögtető emberek. A kérődzők ugyanis metánt böfögnek fel és ezt fingják ki a vakvilágba irdatlan mennyiségben, ami sokkal nagyobb üvegházhatás-gerjesztő, mint teszem azt a mezei szén-dioxid. Ha tehát a tehenek stresszes állapotba kerülnek, dupla, vagy tripla annyit fognak fingani, mint nyugalmi állapotban, és ezzel végpusztulásba sodorják a számtalan csapással, kataklizmával, válsággal már amúgy is megrengetett emberiséget.
 
Éppen ezért hihetetlenül bölcs és üdvözítő dolognak tartom Medvegyev elnök jövőbe tekintő intézkedését, és most már csak abban reménykedem, hogy a szibériai mezőkön van elég tehén ahhoz, hogy ennek a rendelkezésnek gyakorlati foganatja is legyen.  Apropó: tudja valaki, hogy mondják oroszul azt, hogy Mehemed?

 

www.regenytar.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr1002779044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2011.03.29. 16:55:45

Én is qrvára utálom ezt óraátállítási baromságot.
Annyira jellemző... ami mérhető (energia-fogyasztás) az van, ami nem mérhető (sok millió ember idegbaja) az nincs!
süti beállítások módosítása