A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2010.03.09. 12:41 Regénytár

Anyasajt

Hála az internetnek, ma sem maradunk furcsa hírek nélkül. Itt van példul egy mellbevágó infó a sok közül: ha Szibéria jege elolvad, és kiszabadul az ott rögzült metán, minden képzeletet felülmúló klímakatasztrófának nézünk elibe. Nem érzem magam felelősnek a dologban, legalábbis nem jobban, mint önök, akik ezt az írást olvassák, de mert mindez maga után vonja az ugyancsak metánalapú fingás megadóztatását, olyan idegesség lett úrrá rajtam, hogy csaknem kilöttyentettem a kávémat.

Aki inkább mások kihalásának körülményeibe szeretne temetkezni, elolvashatja a cikket arról, hogy végre megvan a tudományos bizonyíték: valóban egy meteor csapta rá a nagykaput a dinoszauruszokra. Ez a dolog engem jelentős mértékben megnyugtat, mert nincs gyötrelmesebb, mint kétségek között hányódni egy tudományos hipotézist illetően, mondjuk, ha az ember baráti társaságban, vagy egyéb helyen a műveltségét fitogtató vitába bonyolódik.  Az ősgyíkokkal kapcsolatban mostantól ilyesmire nem kerülhet sor. Eltettem a linket.
 
De találtam ennél sokkal cifrábbat is: egy New York-i séf anyatejből készített sajtot, amivel erősen megosztotta a közvéleményt, ám egy új élelmiszerkategóriát hozott létre: feltalálta az anyasajtot. Ma egyébként úgy látszik, anyatejes nap van, mert egy másik tudósítás meg arról szól, hogy részegeskedésért előállítottak egy nőt Kentucky államban, aki a letartóztatást követően - miközben rabruhába próbálták bújtatni - anyatejével vandál módon arcon spriccelte az őt felügyelő rendőrnőt. Alighanem ez az első ilyen eset, mármint hogy az anyatejet valaki fegyverként veti be egyenruhát viselő személy ellen. A Pentagon szakértői már biztosan tanulmányozzák a módszer stratégiai lehetőségeit.
 
Végül itt van bónusznak a Mexikóból érkezett hír, amely szerint öt nő anyaszült meztelenre vetkőzve követelte az államfőtől, hogy írjon ki népszavazást, egyben pedig felhívta a figyelmet, hogy Ciudad Juarezben számos nőt gyilkoltak meg a kábítószercsempész bandák és a hatóságok közötti háborúban. A módszer úgy látszik, működik, legalábbis jobb és hatékonyabb, mint talpig felöltözve, tisztán a rétori képességekben bízva povedálni. Lehet, hogy itthon is ezt az utat kéne követni? Gondolni sem merek rá.
 

www.regenytar.hu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr281823746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuci56 2010.03.11. 18:34:47

Brávó!Anyasajt!Ez ám a valami!Csak most még a csecsemö protézist is fel kell neki találni,hogy a kis klapecok el is tudják majd fogyasztani!Hát vannak hülye laktomániások.
süti beállítások módosítása