A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2010.01.18. 20:56 Regénytár

Hirtelen zsebkendőhalál

Rendkívül termékeny szezonjuk van mostanában azoknak a világméretű összeesküvéseknek, amelyek egyszerre izgatják és mozgatják a képzelőerőt. Vannak például olyan írók, akik rojtosra keresték magukat azzal, hogy kitaláltak, lelepleztek vagy feltártak egy addig ismeretlen, ám mindenki életét szervesen befolyásoló konspirációt, de hiába is gyanakodnak, nekem nincsenek ilyen ambícióim. Viszont nem bírom kiállni, hogy ne mondjam el: ma két fontos információnak jutottam a birtokába. Az egyik szerint amerikai tudósok rájöttek arra, hogy a gyermeknevelés csökkenti a vérnyomást, a másik szerint évente több tízezer embert visz el világszerte a hirtelen zsebkendőhalál.

A gyermekneveléses vérnyomáscsökkentésben eleve nem hiszek, így ebben a mostani okfejtésemben nem tudok másba kapaszkodni, mint a hirtelen zsebkendőhalálba. Ez az a kórság, ami azután rohanja le az embert, hogy a rossz minőségű, foszlatag papírzsepit az orrára, szájára helyezve, hirtelenül és gátlástalanul beszippantja a levegőt, hogy tüsszenteni tudjon. A rossz minőségű papírzsepi ekkor eltépődik, és foszlányai elemi erővel tódulnak be a tüsszenteni készülő egyén tüdőbolyhaiba, teljesen, vagy részlegesen eldugítva a levegő útját. A kutatások szerint ezen a módon nem csak fulladás következtében lehet elhalálozni, hanem mert miközben a zsebkedőjüket beszippantók levegőért kapkodnak, súlyos közlekedési vagy egyéb balesetet szenvednek.
 
És itt tolakszik be a képbe az összeesküvés-elmélet. Az ide vonatkozó statisztikai adatok állítólag az internet előtti korban is döbbenetesek voltak, ám az érdekeit világszerte hevesen védő zsebkendőmaffia ezeket vagy meghamisította, vagy eltetetett láb alól mindenkit, akik erről leleplezőleg beszélni tudott volna. Továbbmenve ezen a vonalon az is gyanítható, hogy az influenzával kapcsolatos hírek folyamatos topon tartása is csak figyelemelterelés. Amíg azzal foglalkozunk, hogy a mutáns vírusok hogyan és milyen mennyiségben szedik az áldozataikat, nem törődünk a rossz minőségű, foszladozó papírzsepik halálos veszélyeivel.
 
Azok szerint a független kutatók szerint, akik ezt a döbbenetes hírt végül a világ színe elé tárták, a hirtelen zsebkendőhalál miatt pár éven belül többen fognak elhalálozni, mint krónikus veseelégtelenségben, nem beszélve arról, hogy ez végső soron a papírzsebkendő gyártóknak is elemi érdekük: az a felhasználó, aki belepusztul a zsebkendőhasználatba, nem nyújthat be minőségi kifogásokat.
 
Az összeesküvés-elmélet teóriát az a sejtelem is erősíti, hogy a leleplező írás mögött a régi, klasszikus, környezetkímélős vászonzsebkendő lobbi bújik meg, amely a modern, pazarló világszemlélet következtében elveszette száz évvel ezelőtti piacainak 99.9%-át. Az a kevés fanatikus, aki a vászonzsebkendőzés híve maradt, egyfajta kulturális terrorizmussal próbálja megingatni a papírosok monopóliumát, bár a borzalmakhoz szokott netes hírolvasók mentalitását ösmerve ez aligha lesz elég, mert bármit hajlandók vagyunk elhinni, csak azt nem, hogy egy taknyos zsebkendőbe is belefulladhatunk. Inkább jöjjön ránk a gyerekneveléses negatív vérnyomás.
 
 

 

www.regenytar.hu

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr801683127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasziljevics 2010.01.19. 13:00:21

nem szoktam zsebkendőbe tüsszenteni - minek, ha ott a tenyerem?

de már eleve aki pézsébe szokik tüsszenteni, sikeres ember nem lehet :) annyi jobb alternatíva van a papírevésnél... hogy ezekszerint a "sudden death"-hatásról ne is beszéljünk :)

alex4427 2010.01.19. 13:37:22

www.origo.hu/itthon/20100107-alinfluenzajarvannyal-vadolja-a-whot-egy-nemet-orvospolitikus.html
Jogos kételkedéssel fogadunk ma már bármilyen "tudományos" (és pláne: nem tudományos) hírt.
De azért, hogy a H1N1 úgy lett világjárvány, hogy előtte egészen egyszerűen átírták a világjárvány definícióját...
süti beállítások módosítása