A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2009.12.30. 09:53 Regénytár

A web színe-java

Ilyenkor, év végén szép és nemes hagyomány különféle top listákat gyártani, és tudatmódosítási, vagy egyéb halucinogén szándékból közzétenni őket a világhálón. Nekem december végére már több ezres gyűjteményem keletkezik a netről lelopkodott vicces képekből. A legérdekesebbeket most minden rangsorolási szándék nélkül idemásolom, hátha van még valaki, aki nem botlott beléjük.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ez a fotográfia ékes példája az esküvői fotózásban rejlő iszonyatos lehetőségeknek. Az ismeretlen fényképész stikában kapta le a minimalizmus esztétikai mércéje szerint szerveződött násznépet. Külön dicséret illeti amiatt, hogy az ifjú ara telibe kapott, igéző tekintetének dacára, kézremegés nélkül, aránylag élesen tudott exponálni.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
A gumimedencében látható kompozíció az űberfokozatba kapcsolt mondén élet mellékterméke. Azt éppenséggel nem lehet tudni, hogy a gép elkattintása után milyen fejlemények adódtak a két papuccsal víztűrővé tett hosszabbítókábel körül, de a sejtés itt is szinte maga a bizonyossság.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Ez a felvétel azt példázza, hogy az ember keze alatt igenis meggyulladhat a munka, bár az is lehet, hogy csak egy on-line lövöldözős játék van folyamatban. Nekem ebben az egészben az a félelmetes kontraszt tetszik, ami a makulátlanul tiszta betűgombok, és a billentyűzet egyéb tájékai között kibontakozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nem tudni, miért, de az emberekre időnként rájön a kényszer, hogy beöltözzenek - vagy a kép tanulsága szerint bevetkezzenek - angyalkának, és így járjanak-keljenek a világ színe előtt. A fenti képen láthatót jelmezt a cipőkrémmel kiváltott feketés tónus teszi curiosummá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
A képen a modern, XIX. századi kendőművészet páratlan remeke látható. A sárga állatszempár bágyadtan tekint le róla a közömbös és elrévedező utasokra, akik erőlködés nélkül bámulnak maguk elé a semmibe, holott ez a cicus megérdemelne legalább egy oldalpillantást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a Batman-filmek ihlette jelmezt szép, falusias környezetben próbálta magára a viselője, miközben nem annyira az eredetiségre, mint amennyire az esztétikára helyezte rá a fő hangsúlyt. A szürke szoknyácska és a barna cipőcske kompozíciós szempontból megnyugtató összhangot teremt az apró Hitler-bajuszocskával. A kitárt szárnyak aranybevonata sem a véletlen műve, bár sosem lehet tudni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyengébb idegzetű férfi olvasóimtól elnézést kérek ezért a fölkavaró jelenetért, amely kizárólag a dinamikussága miatt került a gyűjteménybe. Azt sajnos nem lehet tudni, mi váltotta ki a hölgy részéről ezt az alantas mozdulatot, de hogy a koreográfia tökéletes, ahhoz aligha férhet kétség.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angyalkából sosem elég. Jelen esetben áldassék a szomszéd neve, aki a vad hóesés dacára sem volt rest lekapni ezt az idilli jelenetet. A fehér pánttal rögzített szárnyak műszaki megoldása tankönyvbe illő, de a fej fölé helyezett karika erre még rá is tesz egy hólapáttal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A képen egy modern, urbánus rituálé látható, amelynek célja a szomszéd megviccelése. Itt talán egy kicsivel tovább is mentek, és a viccelésből átléptek a felbosszantás mezejére, vagy a fene tudja. A három figura Laokón-csoportja a mobil telefon használattól lesz teljes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Íme a bizonyíték, hogy léteznek országok, amelyeket nem rendített meg az építőipar válsága. Ezek a férfiak úgy bűvölik a vályogot, ahogy egynémely, a képről lemaradt honfitársuk a kobrakígyót, miközben folyamatosan ügyelnek a helyes testatrtásra. Ha nem törik ki a nyakuk, alighanem örökké fognak élni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Íme, a bizonyíték, hogy a bajnok mindig egyedül marad. És nem is nyer semmit, de ezt már Ernest Hemingway is megmondta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt egy másik ilyen fotó is a gyűjteményemben, azon egy köpcös pasas tévét nézve terpeszkedett a foteljében, miközben a kutyája lógó nyelvvel caplatott a sarokba állított futópadon. Azért választottam mégis ezt, mert a tiszta levegő híve vagyok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez egy sokféleképpen értelmezhető, egyesek szerint durván manipulált fotó, mert ilyen eleve nem létezik, mármint, hogy férfi és nő együttes erővel vonszoljon végig egy összegyűrt vaságyat a sárgarépaföldön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Így menjen az ember szafariba. Nem elég, hogy befizet egy nagy halom pénzt, még azt is el kell viselnie, hogy kiteregetik a szennyesét. Borzasztó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden szülő arra vágyik, hogy a csemetéiből művészi hajlamú felnőttek legyenek, ezért kicsi korukban ott hagyja a kezük ügyében a teli doboz lakkfestéket, nehogy valamiféle kárt szenvedjenek az önmegvalósításban. Ami ezután következik, az már csupa móka és kacagás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Állatfuvarozás kicsiben, ámde igen magas szinten. Érdemes megfigyelni a harmonikus összhangot a kerékpározó ember, és a hátán batyuként függeszkedő jószág között. Káposztáról és egyebekről majd legközelebb.

Boldog új évet mindenkinek! 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr941632042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuci56 2009.12.31. 13:58:33

Stramm képeket gyűjtögettél,én a múltkor élöben láttam a kutyasétáltatóst,pont ilyen szitu volt,amikor az egyik vadász így sétáltatta a vizsláját a "kereszt"elött.Vadász úr ült a kispolszkiban,kutya úr meg pórázon loholt mellette.

Regénytár · http://www.regenytar.hu 2010.01.04. 14:27:00

ZD E.O.B! Örülök, hogy tetszett a gyűjteményem. Vadabbak is voltak, de azokat inkább kihagytam. Látom, a téma felétek is az utcán lohol :) Bú-ék!
süti beállítások módosítása