A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2011.09.08. 09:00 Regénytár

Használati utasítás Kossuth-díjhoz

Tisztelt kitüntetett! Mielőtt frissen birtokba vett Kossuth-díját napi rendszerességgel strapálni kezdené, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a tájékoztatót, és a benne foglaltak szerint cselekedjen. Kezdjük a legfontosabbal: a Kossut-díj érzékeny konstrukció. Hasonlít a tamagocsihoz, amelyről az idősebbek biztosan tudják, hogy bizonyos időközönként tutujgatni kell (ha Ön nem tudja, mi a tamagocsi, érdemtelenül kapta meg a Kossuth-díjat).

A Kossuth-díj tutujgatása végtelenül egyszerű. Nem kell mást tennie, mint büszkén és elhivatottan viselni ország-világ előtt, esőben, szélben, napsütésben. Amennyiben közszereplésre szánja el magát, az istennek se politizáljon, de ha nem bír uralkodni magán és mégis politizál, egy elektromos angolna ügyességével térjen ki a szélsőséges és provokatív kérdések elől.
 
A Kossuth-díj átvételével Ön szándéknyilatkozatot tett, hogy normális magyar emberként viselkedik. Ennek értelmében a Kossuth-díját mérhetetlenül tilos nyilvános helyen leszarni, elégetni, savval lelocsolni vagy egyéb gusztustalan módon inzultálni. Szükséges megjegyeznünk, hogy otthon, családi vagy baráti körben ezek a tevékenységek egyáltalán nem tilosak, ha az Ön perverziója azt megkívánja, akár nemi életet is élhet a Kossuth-díjával. De csak kulcsra zárt lakásajtó mögött! A nyilvánosság bevonása az ilyen performance-okba teljes körű garancia megvonással jár, ami azt eredményezi, hogy az Ön Kossuth-díjas státusa egyszer s mindenkorra megszűnik. Igazán nem szeretnénk Önt ijesztgetni, kedves kitüntetettünk, de ha a fent emlegetett intelmek ellenére mégis elkövet valamilyen ocsmányságot – például egy nyilatkozatával megsért cirka hétmillió magyar embert –, kénytelenek leszünk visszavenni Öntől a kitüntetést, meg a vele együtt kiutalt lóvét a kamatos kamatokkal együtt!
 
Ezért nyomatékosan arra kérjük, mielőtt kis kacsóját kinyújtaná a díszoklevél, a pénz és a bronzból öntött Kossuth képmás felé, végezzen el egy gyors számvetést, hogy vajon képes lesz-e megfelelni az Ön iránt feltámasztott követelményeknek. Ha arra jut, hogy inkább meggebed, mint hogy beszuszakolja magát a kitüntetés által megkívánt protokollba, mondja azt, hogy köszöni szépen, és hagyja a fenébe az egészet.
 
A Kossuth-díj egyébként nem igényel speciális bánásmódot. Egy sublód alján épp úgy elfér, mint az íróasztal mögött a falon, arany képrámában, és azt sem igényli Öntől senki, hogy folyton-folyvást emlegesse: hé, emberek én egy Kossuth-díjas vagyok! Képletesen szólva olyan ez az egész, mint egy vakcina, amelyet a legtehetségesebb művészek, kutatók, kultúrmunkások kapnak, hogy megmaradjanak ezen a kivételezett nyomvonalon.
 
Ha úgy érzi, ez a tájékoztató Önnek nem elég, a kockázatokról és a mellékhatásokról kérdezze meg a pszichiáterét, majd pedig sürgősen dugja fel a valagába a kitüntetésről szóló oklevelet, a bronzplakettet és a melléjük kapott néhány millió forintot. Tevékenységéhez sok szerencsét és fizikai erővel megáldott jó egészséget kívánunk!

 

www.regenytar.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr773210720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása