A kávézacc szlogenje

Az itt olvasható írásokat kávé mellé, gondolatébresztőnek szántam. Egyaránt alkalmasak lehetnek pár perces munkahelyi lazításra, stikában végzett iskolai netezésre vagy mackónadrágos, papucsos otthoni kikapcsolódásra. Mindezt szem előtt tartva igyekeztem olyan témákat találni, amelyek megfelelnek a kávéivás különlegesen elmélyült hangulatának, ezért csak azt írtam le, ami eszembe jutott.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

  • Quirke Swes: Ui.: valószínű ha én írnék ilyen dolgokat, amiket a megoldókulcs felsorakoztat tanár úr egy szép h... (2013.03.05. 07:17) Éretlenségi tétel
  • Intizar: Nem sikerült megtalálnom sem a német sem a nemzetközi sajtóban annak nyomát, hogy Müller "nyilváno... (2012.11.25. 23:34) Herta Müller megmutatja
  • mistér: Kár érte, hogy a wc zárva van. (2011.10.16. 20:10) Avé Cézár Vavan
  • IGe: A Szórakoztató Valláskritika oldalon megosztottuk www.facebook.com/szorakoztato.vallaskritika (2011.10.04. 19:30) Képszámlálás
  • dezintegra: Ez mekkora volt :) Egyik legjobb, amit itt olvastam. (2011.07.19. 22:05) A férfiak látása

Majoros Sándor jegyzetei

2011.01.11. 15:35 Regénytár

Gatya nélkül

A hír tömören így szól: Tegnap volt a Gatya Nélküli Metrózás világnapja, így New Yorkban több ezren várták a földalattit bugyiban. Ha hinni lehet a statisztikáknak, mintegy 3500-an tettek eleget a természet hívó szavának, és tolták le maguktól a nadrágot vagy a szoknyát.  Úgy tűnik, az akció nem érte váratlanul a médiát, mert erről a jeles eseményről több, profi módion felvételezett és megvágott video anyag is fölkerült a netre. Aki nagyon kíváncsi, utánuk is nézhet.

Számomra ebben az egészben nincs semmi megbotránkoztató, elvégre modern, felvilágosult emberek vagyunk mind egy szálig. Akinek úgy tartja a kedve, felőlem akár anyaszült meztelenül is utazhat, csak engem, aki ezt felöltözve cselekszem, hagyjon békén, vagy legalábbis ne dörgölje a meztelenségét az orrom alá. Az is igaz, hogy mindenkinek elidegeníthetetlen joga van a látvány öngerjesztő erejével maga felé terelni a figyelmet. Öltözködhetünk kihívóan, teleaggathatjuk magunkat fémkapcsokkal, és úgy, ahogy vagyunk, kubista festményt kreálhatunk magunkból, ha az intelligenciánk nívója ezt kívánja. A lényeg az, hogy az ilyesmire ne presszionáljuk rá azokat, akiknek ehhez a marhasághoz nincsen tehetségük, van kincstári optimizmusuk.
 
Ami pedig a jó, öreg metrót illeti, kibírt az már különb megrázkódtatásokat is ennél a néhány csipkés bugyogó, vagy kiülepesedett férfigatya keltette látványánál. Itt, minálunk például, azokban a boldog békeidőkben, amikor a BKV még nem a mostani vasszigorral ellenőrizte a be- és kilépőket, a kocsikban kis túlzással egymást érték a kéregetők és a speciális illataikkal hódító hajléktalanok. Emlékszem olyan esetre is, hogy valaki harmonikázva járt kocsiról kocsira, bár ez lehet, hogy a 6-os villamoson történt.
 
A furcsaságok felsorolását tetszőleges ideig lehetne folytatni, de ez a néhány felvillanás is elég bizonyíték arra nézvést, hogy a metró, és úgy általában a tömegközlekedés a legjobb terepe a mondanivaló kifejtésének.  Ennek a gatyára, bugyira vetkőzésnek például nem több és nem is kevesebb az eszmei mondanivalója, mint hogy egy kis ökörködésre mindig szükség van. Senki sem mondta ki a végkövetkeztetést, emiatt merészkedem kijelenteni, hogy tán én vagyok az első, aki rájöttem arra, hogy a legszebb, legszentebb cél maga a céltalanság. Nagy mellénnyel nekimenni, és kihirdetni ezt tán nem is lehet, hanem csak így, tenyérnyi bugyikban, és nagy, öblös férfigatyákban. Ez pedig óhatatlanul is továbbvezeti a megkezdett gondolatot, hogy a dolog csak így, koedukáltan működhet közmegelégedésre. Ha a felhívás, hogy toljuk le a nadrágunkat csak a férfiakat érintette volna, az egész ügy menthetetlenül belefullad a nevetségesség förtelmes mocsarába, és megfordítva: ha csupán a hölgyeknek lett volna szabad bugyira vetkezniük, a kezdeményezés jószerével ki sem látszott volna a mindent beborító, presvedt erotikából.
 
Szerintem ez a nemes kezdeményezés így volt jó, ahogy, de nagy kár, hogy mifelénk visszhangtalanul maradt. Legalábbis én, személy szerint egyetlen alsóneműre pucérosdott utassal sem találkoztam. Legatyásodott, méla képű metrón zötykölődőkben itt, Budapesten sosincs hiány, de kötve hiszem, hogy ők a céltalanság szent eszméjét igyekeznek megvalósítani. Legalább is nem szánt szándékkal, ami lehet, hogy csupán nézőpont kérdése, ám ettől még kérlelhetetlenül valóság.

 

www.regenytar.hu

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kavezacc.blog.hu/api/trackback/id/tr842576811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hacsu 2011.01.11. 21:16:03

Ez is csak egy a sok amerikai baromság közül. Hát persze, hogy megrendezett.

mistér 2011.01.11. 21:45:01

Egy igen tetszetős és igényesen megírt cikk! Gratulálok hozzá! (Amúgy egyetértek, jó móka ez a gatyázás!)
süti beállítások módosítása